Ljuvlig dessertpaj, fylld med vaniljkräm, persikor och hallon. Också pajskalet med pistaschnötter är en smakupplevelse!
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Mixa pistaschnötter, strösocker, vetemjöl och smör i matberedaren med kniven monterad, till en smulig massa. Tillsätt persikolikören och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt i kylen i minst 1 timme. Nagga botten och grädda pajskalet ca 15 minuter i nedre delen av ugnen. Låt pajskalet kallna på galler.
- Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse och strösocker i en kastrull. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt den kallna i kallt vattenbad. Bred ut krämen i det kalla pajskalet.
- Gör ett kryss i skalet på persikorna. Skålla dem i kokande vatten, ca 30 sekunder. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skal och kärnor och klyfta fruktköttet. Lägg klyftorna ovanpå vaniljkrämen i pajskalet i ett vackert mönster. Dekorera med hallonen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp hallonsaften i en kastrull. Krama ur vätskan från gelatinbladen och smält dem i hallonsaften. Låt geléet kallna en stund så att det blir trögflytande. Pensla gelé ovanpå fyllningen. Ställ pajen kallt så att geléet stelnar. Dekorera med strimlade myntablad.
- Tips!
Penslad med hallongelé kan pajen göras helt klar i förväg och ställas kallt.
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar