Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj med hallon

 
Skriv ut

Ljuvlig dessertpaj, fylld med vaniljkräm, persikor och hallon. Också pajskalet med pistaschnötter är en smakupplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Mixa pistaschnötter, strösocker, vetemjöl och smör i matberedaren med kniven monterad, till en smulig massa. Tillsätt persikolikören och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt i kylen i minst 1 timme. Nagga botten och grädda pajskalet ca 15 minuter i nedre delen av ugnen. Låt pajskalet kallna på galler.
  3. Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse och strösocker i en kastrull. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt den kallna i kallt vattenbad. Bred ut krämen i det kalla pajskalet.
  4. Gör ett kryss i skalet på persikorna. Skålla dem i kokande vatten, ca 30 sekunder. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skal och kärnor och klyfta fruktköttet. Lägg klyftorna ovanpå vaniljkrämen i pajskalet i ett vackert mönster. Dekorera med hallonen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp hallonsaften i en kastrull. Krama ur vätskan från gelatinbladen och smält dem i hallonsaften. Låt geléet kallna en stund så att det blir trögflytande. Pensla gelé ovanpå fyllningen. Ställ pajen kallt så att geléet stelnar. Dekorera med strimlade myntablad.
  5. Tips! Penslad med hallongelé kan pajen göras helt klar i förväg och ställas kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.