Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj med mascarponekräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En läcker och lättlagad paj med frasig botten. Perfekt som efterrätt i sommar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn och socker. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en ugnsform, ca 22 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt den svalna.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Mixa mascarpone, honung och vaniljfrön till en slät kräm och fördela på pajbotten. Halvera och kärna ur persikorna. Skär dem i skivor och lägg dem i ett vackert mönster på pajen. Ringla över honung. Riv mörk choklad över pajen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.