Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikor med kokostopping

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Persikan är en saftig frukt med frisk, söt smak. Lika god färsk som konserverad. I denna paj kommer den till sin rätt. Persika och kokos är en ljuvlig kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt samman mjöl, socker, matfett och äggula, för hand eller i en matberedare.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Fäst en remsa aluminiumfolie runt kanten. Då glider inte pajkanten ner under förgräddningen.
  3. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter.
  4. Gör fyllningen. Skålla persikorna genom att doppa dem någon minut i kokande vatten. Låt persikorna svalna. Ta bort skalet och halvera persikorna. Ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i klyftor. Fördela klyftorna i pajskalet.
  5. Rosta kokosen i en het, torr stekpanna. Se upp så att den inte bränns vid.
  6. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner sockret och kokosen i äggviteskummet. Spara lite kokos till garnering. Bred kokosmassan över persikorna. Strö över resten av kokosen. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.