Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikosylt

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gott till pannkakor.

Ingredienser

Instruktioner

Välj mogna frukter. Lägg persikorna någon minut i hett vatten tills skalen går lätt att dra av. Dela frukterna, ta bort kärnorna, skär i stora bitar. Häll sockret och citronsaften i en syltgryta. Lägg i bitarna av persikorna. Hetta upp långsamt. Rör om försiktigt. Koka sedan kraftigt i 2 minuter tills sockret är helt smält. Ta grytan från värmen och rör ner certon. Ös upp sylten på varma rena burkar och tillslut. Går även att frysa

Kommentarer (1)

  • famsallstrom 24 augusti 2008

    Super, super, god sylt ! Den godaste sylten jag smakat! Det man ska tänka på när man ska koka sylten är att persikorna verkligen är mogna så som det står i receptet och inte chansa med nästan mogna persikor för då lossnar inte skalen. Jag chansade i första syltkoket, det blev söligt och jag blev irriterad men andra syltkoket med mogna persikor gick det hur bra som helst. Tycker man inte om hela bitar i sylten kan man enkelt vispa runt i slutet av koktiden så blir sylten mer mosig i konsistensen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.