Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad fläskfilé med bakpotatis, rödlökspaj och persiljesmör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett av mina absoluta favoritrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 2½ cm tjocka skivor (kantbitarna kan läggas ihop). Peppra och svep om baconskivorna löst.
  2. Tvätta och baka potatisarna bredvid rödlökspajen i 225 grader ca 40 minuter. Mixa rumsvarmt smör med persilja, vitlök och salt.
  3. Stek köttet över god värme i olja och smör, totalt ca 8 minuter, tills det är nätt och jämnt genomstekt. Stek samtidigt tomathalvorna, om de får plats.
  4. Salta köttet och servera med tomaterna och bakpotatisarna och rödlökspajen.
  5. Rödlökspaj: Hacka ihop degen och tryck ut den i en form med lös kant. Låt vila en stund i kylen. Förgrädda i ugn i 225 grader i ca 10-15 minuter.
  6. Tunnskiva löken och smörfräs den riktigt mjuk 10-15 minuter. Tillsätt rödvin, socker och salt och koka in så att löken blir torr igen. Bred ut lökmarmeladen i pajformen och grädda pajen i 10 minuter. Servera den het eller avsvalnad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.