Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persiljestekt fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här rätten är i all sin enkelhet fantastiskt god och fräsch. Du behöver inte vispa potatisen till mos, det räcker att bearbeta lite med träslev. Paneringen är utan ägg, så den blir lätt men smakrik med persilja och en hint av citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, halvera och koka potatis. Strimla salladslök. Blanda olivolja och ½ tsk salt i en liten skål.
  2. Finhacka persilja. Skölj och riv skalet från citronen. Blanda persiljan, citronskalet, vetemjöl, pecorinoost, ½ tsk salt och vitpeppar i en djup tallrik. Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och vänd dem i paneringen (all panering fastnar inte på fisken – strö över resten av paneringen när fisken steks i pannan).
  3. Smält smör i en stekpanna och stek fisken i två omgångar på medelhög värme i 3 minuter/sida. Lägg på ett övertäckt fat allt eftersom de steks. Under tiden som fisken steks, skala och skär morötter i stavar. Lägg gröna ärtor i en bunke och häll över kokhett vatten. Låt stå någon minut. Häll av vattnet.
  4. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en slev. Rör ner salladslöken och olivoljan med saltet. Skär citronen i klyftor och servera till den persiljestekta fisken, potatisstompet, ärtorna och morotsstavarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.