Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Estamboli Saffransris med kyckling och grönsaker

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Persisk mat... jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen och lök i lite olja. Tillsätt morötter, haricot verts och passerade tomater. Låt småputtra tills kycklingen är genomkokt.
  2. Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull. Häll i riset och 1 msk salt. Låt koka 5 minuter. Häll riset i ett durkslag. Ta lite olja i botten av kastrullen. Täck botten med ris. Varva sedan riset med kycklingblandningen- avsluta med ris.
  3. Blanda ut saffranet i lite kokt vatten och häll ovanpå riset. Lägg på locket på grytan med en handduk mellan lock och gryta och låt grytan ånga på låg värme tills riset är klart. Om man vill ha en knaprik botten kan man ha högsta värmen på de 3 första minutrarna och skruva sedan ner till lägsta värmen.
  4. Servera med naturell yoghurt och en härlig grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lolan 3 maj 2009

    Supergott... tack gulliga du för att du tipsade mig om detta recept Kram Lolan

  • matmange 17 oktober 2009

    Det blev en väldigt god rätt. Skönt med någon annan god smak jämfört med mer kryddig smak. Naturligt rik smak! Gott med lite färskt bröd till. Tackar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.