Detta är väldigt gott. Har ätit det några gånger och det blir bara godare och godare för varje gång...
Instruktioner
- Blötlägg riset och linserna i 30 minuter, häll bort vattnet. Skär av ett lock av grönsakerna och töm dem på fruktkött och kärnor - inkråm. Släng kärnorna och spar locken.
- Stek ris och linser i 5 cl matolja i 10-15 minuter, blanda ner grönsaksinkråm, dill, persilja och basilika samt kryddor och fortsätt steka i 10 minuter till.
- Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré.
- OBS:
Grönsakerna måste stå upp, så inte röran rinner ut.
- Låt vattnet koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca: 30 minuter under lock. Lyft försiktigt upp grönsakerna, en i taget och placera på tallrikar.
- Servera gärna med en sallad, borani och bröd.
- PERSISK DOLMA MED KÖTTFÄRS:
lagas på samma sätt men man blandar i 150g stekt köttfärs i grönsaksröran innan man fyller dolmorna.
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar