Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk dolma

 
Skriv ut

Detta är väldigt gott. Har ätit det några gånger och det blir bara godare och godare för varje gång...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg riset och linserna i 30 minuter, häll bort vattnet. Skär av ett lock av grönsakerna och töm dem på fruktkött och kärnor - inkråm. Släng kärnorna och spar locken.
  2. Stek ris och linser i 5 cl matolja i 10-15 minuter, blanda ner grönsaksinkråm, dill, persilja och basilika samt kryddor och fortsätt steka i 10 minuter till.
  3. Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré.
  4. OBS: Grönsakerna måste stå upp, så inte röran rinner ut.
  5. Låt vattnet koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca: 30 minuter under lock. Lyft försiktigt upp grönsakerna, en i taget och placera på tallrikar.
  6. Servera gärna med en sallad, borani och bröd.
  7. PERSISK DOLMA MED KÖTTFÄRS: lagas på samma sätt men man blandar i 150g stekt köttfärs i grönsaksröran innan man fyller dolmorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.