Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gryta med härlig granatäppelsmak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Riv av det yttersta skalet från limen och pressa ur juicen.
  3. Bryn kycklingbitarna i olja i en stekgryta. Lägg i lök och vitlök och bryt några minuter.
  4. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen, tillsätt saffran och 1 msk limejuice. Låt puttra under lock ca 20 minuter.
  5. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, d.v.s. att köttsaften är klar utan rosa inslag eller att innertemperaturen är 80 grader. Tillsätt limeskalet och smaka ev. av med mer salt, peppar och limejuice.
  6. Strimla bladpersilja och plocka ur grantaäppelkärnorna. Strö persilja och granatäpple över grytan.
  7. Servera kycklinggrytan med bulgur och aubergin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.