Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk kycklinggryta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Otroligt gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklinglåren, några i taget i lite olja. Lägg över i en gryta.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den i olja tills den mjuknar.
  3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande). Blanda i resterande ingredisenserna UTOM redningen och persilja. Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.
  4. Låt kycklingen sjuda under lock i ca: 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett fat. Strö över persilja.
  5. Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, squash och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mjukogod 16 januari 2011

    Hur många portioner är receptet för? 2kg kyckling är rätt mycket...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.