Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk Lammfärsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket smakrik gryta till t.ex pasta eller bulgur

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält lite smör i en stekpanna och tillsätt den finhackade löken, den pressade vitlöken och ingefäran. Stek på svag värme tills löken svettas, det vill säga blir genomskinlig. Rör ned gurkmejan, spiskummin och garam masalan.
  2. Höj värmen på plattan och ha i färsen i pannan, bryn köttet väl och rör om då och då. Rör ned de hackade tomaterna, sockret och en rejäl nypa salt, späd med vattnet, sänk värmen och låt allt sjuda under lock i ca 50 minuter. Såsen ska då vara tjock och ganska mörk i färgen.
  3. Öka värmen igen och rör i citronsaften, 2 msk av koriandern och den hackade chilin. Smaka av med mer salt och låt grytan sjuda utan lock i ett par minuter till.
  4. Servera med kokt pasta, bulgur eller ris, strö över resten av koriandern och finhackat ägg på tallrikarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.