Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk lammgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Varm kryddig maträtt utan att vara "för" stark

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg det i en skål och riv ner apelsinskal. Blanda ner kummin, koriander, kardemumma, kanel, peppar och paprikapulver.
  2. Skär köttet i ca: 2 cm stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och lägg i köttbitarna. Bryn på hög värme ca: 3 minuter. Blanda om så att bitarna får färg runt om. Häll ner lök och krddblandningen i grytan. Sänk till medelvärme och stek allt under omrörning ca: 3 minuter.
  3. Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningar och blanda ner salt. Lägg på locket och låt grytan koka ca: 45 minuter. Häll av kikärtorna i en sil och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och blanda ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, blanda ner saffran i kokvattnet. Blanda yoghurt med finhackade myntablad och pressa ner lite citronsaft.
  5. Servera grytan med saffransris, yoghurtsås, citronklyfta och granatåppelkärnor strödda över rätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.