- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Varm kryddig maträtt utan att vara "för" stark
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg det i en skål och riv ner apelsinskal. Blanda ner kummin, koriander, kardemumma, kanel, peppar och paprikapulver.
- Skär köttet i ca: 2 cm stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och lägg i köttbitarna. Bryn på hög värme ca: 3 minuter. Blanda om så att bitarna får färg runt om. Häll ner lök och krddblandningen i grytan. Sänk till medelvärme och stek allt under omrörning ca: 3 minuter.
- Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningar och blanda ner salt. Lägg på locket och låt grytan koka ca: 45 minuter. Häll av kikärtorna i en sil och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och blanda ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 minuter.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet, blanda ner saffran i kokvattnet. Blanda yoghurt med finhackade myntablad och pressa ner lite citronsaft.
- Servera grytan med saffransris, yoghurtsås, citronklyfta och granatåppelkärnor strödda över rätten.
Publicerat den
25 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar