Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk lammgryta med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låter gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, hacka och stek löken gyllenbrun i matfettet. Lägg därefter i de putsade lammgrytbitarna. Tillsätt 7-8 dl kokande vatten, salt och kryddor. Koka köttet under lock i ca 30-40 minuter.
  2. Skär aubergine på längden i smala stavar. Skär zucchini i liknande stavar. Skär paprikan i långa bitar. Stek grönsakerna i ugn med lite olivolja på, ca 15 minuter i 200 grader.
  3. Lägg de rostade grönsakerna överst i grytan och sjud i några få minuter.
  4. Servera persiskt saffransris eller pasta till grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.