Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med krämig philadelphia fyllning

(3 kommentarer)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Eftersom man har philadelphiaost som huvudingrediens så får man en extremt krämig rulltårta som är så mycket godare än någon annan jag någonsin ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först sätter man ugnen på 225 och lägger sedan ett bakplåtspapper i en mindre långpanna. (ca 25 x 35 cm) Vispa ägg och socker tills det blir tjockt, pösigt och vitt. Blanda sedan vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke eller skål och rör ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Tillsätt vatten. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 min. Den ska ha fått lite färg och vara genomgräddad. Ta sedan ut kakan och strö ca 1 msk socker jämnt över kakan. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå rulltårtan. Ta ett stadigt tag om båda kortändarna på bakplåtspappret och formen och vänd snabbt hela paketet upp och ner. Drag försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en bunke, rör om ordentligt med en sked eller vispa med elvispen till en jämn och slät smet. Bred chokladfyllningen över rulltårtan när den svalnat och rulla ihop den från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven neråt och låt den ligga en stund, vira gärna in den i smör- eller bakplåtspappret.
  2. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bikbok 24 juni 2009

    Säger bara mums :)

  • kalmerlind 28 juni 2009

    Siffrorna före momenten är borttagna!

  • Ingabritt Näslund 9 april 2022

    Går den att frysa?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.