Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestokryddad gratäng med pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet är en bra bas för goda pastagratänger. Vill man kan man naturligtvis byta ut spagettin mot annan pasta som t.ex. penne eller farfalle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pasta i rikligt med lättsaltat vatten enl paketets anvisningar. Låt pastan rinna av och blanda den sedan med 2-3 msk av kokvattnet i en skål.
  2. Skala och tärna löken. Skölj paprikorna, kärna ur dem och tärna dem fint. Skär bort ev fettrand från skinkan och strimla den fint. Låt majsen rinna av.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en teflonstekpanna och fräs löken tills den börjar bli mjuk och glansig. Lägg i den strimlade skinkan och fräs under omrörning.
  4. Tillsätt paprika och majs och fräs under omrörning tills paprikan är mjuk. Tillsätt ½ -1 dl vatten om det behövs. Krydda med salt, peppar, timjan och mejram. Blanda pastan med skink- och grönsaksröran och häll över blandningen i en ugnsfast form.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och pesto. Riv osten fint. Blanda ner riven ost och parmesan i äggblandningen och krydda med salt och peppar.
  6. Häll äggblandningen i formen och ställ in i ugnen, 35-40 min, tills gratängen får en fin färg. Servera gärna med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.