Det här receptet är en bra bas för goda pastagratänger.
Vill man kan man naturligtvis byta ut spagettin mot annan pasta som t.ex. penne eller farfalle.
Instruktioner
- Koka pasta i rikligt med lättsaltat vatten enl paketets anvisningar. Låt pastan rinna av och blanda den sedan med 2-3 msk av kokvattnet i en skål.
- Skala och tärna löken. Skölj paprikorna, kärna ur dem och tärna dem fint. Skär bort ev fettrand från skinkan och strimla den fint. Låt majsen rinna av.
- Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en teflonstekpanna och fräs löken tills den börjar bli mjuk och glansig. Lägg i den strimlade skinkan och fräs under omrörning.
- Tillsätt paprika och majs och fräs under omrörning tills paprikan är mjuk. Tillsätt ½ -1 dl vatten om det behövs. Krydda med salt, peppar, timjan och mejram. Blanda pastan med skink- och grönsaksröran och häll över blandningen i en ugnsfast form.
- Vispa samman ägg, mjölk och pesto. Riv osten fint. Blanda ner riven ost och parmesan i äggblandningen och krydda med salt och peppar.
- Häll äggblandningen i formen och ställ in i ugnen, 35-40 min, tills gratängen får en fin färg.
Servera gärna med en grönsallad.
Publicerat den
10 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar