Den här långpannepajen med mycket grönsaker och pesto är perfekt om man blir många. Pajen är god kall därför passar den bra att skära i bitar och servera som tilltugg.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber.
Mixa snabbt ihop till en smulig massa.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. eller använd fingertopparna och arbeta så snabbt som möjligt ihop till en deg.
- Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en långpanna, ta lite deg i taget. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- Fyllningen:
Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.
- Rosta grönsakerna i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tag ut grönsakerna och häll över dem i ett durkslag så att all vätska rinner av.
Låt grönsakerna svalna.
- Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet och smula över osten. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto.
Häll äggstanningen över grönsakerna.
- Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, cirka 40 minuiter.
- Låt pajen kallna, skär den i bitar och garnera med rostade cocktailtomater.
- Lycka till! smaklig måltid
Publicerat den
6 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar