- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Något annorlunda kombination men fungerar då pastan är "fräsch" och hummersåsen innehåller bl a citron, för en friskare matchning.
Instruktioner
- Pasta:
Koka enligt anvisningar (använd helst penne-pasta eller skruvpasta).
- Till pastan:
Skölj salladsmixen.
Blanchera sparris i ca 2-3 min i saltat vatten (ngn droppe olivolja i skadar inte heller).
Lägg i smör i panna, hetta upp och addera två tsk socker, när sockret börjar karamelliseras, lägg i rödlök samt scharlottenlök (tunt hackad men inte för fint). Stek löken till dess att den får en fin färg. Lägg vid sidan av tillsammans med sparris och salladsmix.
- Lägg i salladsmix, sparris och lök i den avrunna pastan. Lägg i två-tre teskedar pesto, för att få en nötig smak. Blanda om.
- Laxen:
Skär upp laxsidan i 4 fina bitar. Hetta upp pannan på hög temperatur, lägg i smör och lite olja.
Lägg ner laxen, när pannan är het, med skinnsidan först. Stek hårt ca 1-2 min. Vänd och ge även den skinnfria sidan ca 1 min hård stekning.
Laxen bör sedan ha fått en fin yta och samtidigt vara genomstekt.
- Sås:
Grunda med en bechamel (smör och mjöl).
Lägg i ca 1 dl grädde. Addera 1 dl vitvin. Droppa även i saften från ca 1/2 citron (inte för mkt saft).
Lägg i en grönsaksbuljong och lägg i två tsk hummerfond.
Låt koka upp under omrörning och smaka av med salt och vitpeppar. Om såsen blivit för citron-aktig i smaken kan lite socker väga upp.
Publicerat den
17 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar