Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestopasta med laxfilé och hummersås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Något annorlunda kombination men fungerar då pastan är "fräsch" och hummersåsen innehåller bl a citron, för en friskare matchning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pasta: Koka enligt anvisningar (använd helst penne-pasta eller skruvpasta).
  2. Till pastan: Skölj salladsmixen. Blanchera sparris i ca 2-3 min i saltat vatten (ngn droppe olivolja i skadar inte heller). Lägg i smör i panna, hetta upp och addera två tsk socker, när sockret börjar karamelliseras, lägg i rödlök samt scharlottenlök (tunt hackad men inte för fint). Stek löken till dess att den får en fin färg. Lägg vid sidan av tillsammans med sparris och salladsmix.
  3. Lägg i salladsmix, sparris och lök i den avrunna pastan. Lägg i två-tre teskedar pesto, för att få en nötig smak. Blanda om.
  4. Laxen: Skär upp laxsidan i 4 fina bitar. Hetta upp pannan på hög temperatur, lägg i smör och lite olja. Lägg ner laxen, när pannan är het, med skinnsidan först. Stek hårt ca 1-2 min. Vänd och ge även den skinnfria sidan ca 1 min hård stekning. Laxen bör sedan ha fått en fin yta och samtidigt vara genomstekt.
  5. Sås: Grunda med en bechamel (smör och mjöl). Lägg i ca 1 dl grädde. Addera 1 dl vitvin. Droppa även i saften från ca 1/2 citron (inte för mkt saft). Lägg i en grönsaksbuljong och lägg i två tsk hummerfond. Låt koka upp under omrörning och smaka av med salt och vitpeppar. Om såsen blivit för citron-aktig i smaken kan lite socker väga upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.