En av mina favoriter. "Képviselöfánk koszorú" på ungerska.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C
Koka upp olja och vatten. Tillsätt allt vetemjöl på en gång. Rör kraftigt och sjud tills smeten släpper helt från kanter och botten på kastrullen.
- Ta kastrullen från värmen och fortsätt att röra tills smeten svalnat något. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
- Klicka eller spritsa ut smeten i en ring, 20-24 cm i diameter, på bakpappersklädd plåt.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5-10 minuter. Sänk temperaturen till 200°- 225° och grädda ytterligare ca 20 min. tills kransen känns torr och luftig.
- Låt den svalna på galler.
- Obs! Öppna ej ugnsluckan de första 15 min då kransen kan sjunka !
- Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker.
- Dela kransen i två bottnar.
Fyll den med Marsánkräm och grädde.
Lägg på locket och dekorera med smält choklad och florsocker.
Publicerat den
11 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar