Petit-chou är franska för litet kålhuvud och är ett fjäderlätt bakverk som här görs i miniformat och fylls med en fräsch basilikakräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Tillsätt hela mjölmängden på en gång och rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter. Låt svalna.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt till en blank och smidig smet, ca 5 minuter. Forma till 25 bollar med hjälp av två teskedar.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna på galler.
- Hacka basilikan. Rör ihop kesella, olja, basilika, pressad vitlök, lite salt och peppar.
- Klipp ett hål i varje petit-chou och fyll med krämen strax före servering.
Publicerat den
23 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar