Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-chouer med basilikakräm

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Petit-chou är franska för litet kålhuvud och är ett fjäderlätt bakverk som här görs i miniformat och fylls med en fräsch basilikakräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Tillsätt hela mjölmängden på en gång och rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter. Låt svalna.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt till en blank och smidig smet, ca 5 minuter. Forma till 25 bollar med hjälp av två teskedar.
  4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna på galler.
  5. Hacka basilikan. Rör ihop kesella, olja, basilika, pressad vitlök, lite salt och peppar.
  6. Klipp ett hål i varje petit-chou och fyll med krämen strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.