Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-choukrans

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta är ett ljuvligt bakverk som du inte får missa! Kransen är gjord på petit-choudeg och fyllningen har en härlig karamellsmak som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll vattnet i en rymlig kastrull, tillsätt smöret och koka upp. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt mjölet under omrörning.
  2. Rör tills smeten släpper kastrullens kant. Tillsätt äggen, ett i taget, medan du rör kraftigt. Fortsätt att röra tills smeten blivit glansig, 3-4 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut smeten i en ring med två matskedar. Grädda kransen ca 35 minuter. Öppna inte ugnsluckan under de första 30 minuterna. Låt kransen kallna på ett galler.
  4. Gör fyllningen medan kransen gräddas: Koka upp mjölk och vaniljsocker. Vispa ner mjöl och maizena i den kokande mjölken. Vispa socker och äggulor till en pösig smet.
  5. Häll hälften av mjölkblandningen i äggsmeten och vispa kraftigt. Häll sedan tillbaka mjölk- och äggvispet i kastrullen med resten av mjölkblandningen. Låt det sjuda ca 1 minut under omrörning.
  6. Häll ut smeten på en braspanna så att den svalnar snabbt. Rör ner nutellan och smöret när krämen svalnat något. Fortsätt röra en stund så att krämen blir luftig.
  7. Dela kransen och spritsa krämen på den undre halvan. Lägg på den övre halvan och pudra ev med florsocker före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.