Detta är ett ljuvligt bakverk som du inte får missa! Kransen är gjord på petit-choudeg och fyllningen har en härlig karamellsmak som smälter i munnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Häll vattnet i en rymlig kastrull, tillsätt smöret och koka upp. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt mjölet under omrörning.
- Rör tills smeten släpper kastrullens kant. Tillsätt äggen, ett i taget, medan du rör kraftigt. Fortsätt att röra tills smeten blivit glansig, 3-4 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut smeten i en ring med två matskedar. Grädda kransen ca 35 minuter. Öppna inte ugnsluckan under de första 30 minuterna. Låt kransen kallna på ett galler.
- Gör fyllningen medan kransen gräddas: Koka upp mjölk och vaniljsocker. Vispa ner mjöl och maizena i den kokande mjölken. Vispa socker och äggulor till en pösig smet.
- Häll hälften av mjölkblandningen i äggsmeten och vispa kraftigt. Häll sedan tillbaka mjölk- och äggvispet i kastrullen med resten av mjölkblandningen. Låt det sjuda ca 1 minut under omrörning.
- Häll ut smeten på en braspanna så att den svalnar snabbt. Rör ner nutellan och smöret när krämen svalnat något. Fortsätt röra en stund så att krämen blir luftig.
- Dela kransen och spritsa krämen på den undre halvan. Lägg på den övre halvan och pudra ev med florsocker före servering.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar