Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petits chouxer med citronkräm - diabetes

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Toppengoda! Man kan ha andra fyllningar i också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Mät upp fett och vatten i en kastrull och låt koka upp.
  3. Tillsätt mjölet under vispning och fortsätt tills smeten släpper kanten. Dra kastrullen från plattan och tillsätt äggen under fortsatt vispning.
  4. Klicka ut matskedsstora klickar av smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Stäng av ugnen och låt petits chouxerna stå kvar i ytterligare 5 minuter.
  6. Blanda mjölk, maizena, sötningsmedel och citronskal i en kastrull, och låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.
  7. Tillsätt äggulorna under fortsatt omrörning
  8. Klipp eller skär en hatt av de avsvalnade bakverken och fördela krämen. Lägg på hatten och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jessaandersson 16 april 2009

    lättströ

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.