Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petits-choux

 
Skriv ut

Gluten- och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, margarin och socker i en tjockbottnad kastrull. Rör i basmjölet och låt det ånga av en liten stund.
  2. Vispa sedan gärna med en elvisp så att smeten blir jämn. Det är viktigt att man håller på en stund för att mycket luft ska komma in i smeten. Rör i potatismjölet.
  3. Tillsätt därefter äggen ett i taget och vispa in dem ordentligt innan nästa ägg tillsätts. Klicka ut på plåten eller använd en sprits.
  4. Grädda ca 25-30 minuter, lite beroende på storlek. Det är viktigt att du inte öppnar ugnsluckan under de första 22-25 minuterna. Petits-choux ska vara gyllenbruna när de är färdiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.