- Serverar: 15 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Luftig bakelse fylld med riktigt bra vaniljglass. Ringla sedan över en hemgjord mörk chokladsås! En fransk delikatess!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 graders värme.
Koka upp vatten och smör i en liten kastrull.
Vispa i vetemjöl. Ta bort kastrullen från plattan. Låt smeten svalna något under omrörning.
Ha i ett ägg i sänder och vispa kraftigt efter varje ägg till smeten blir jämn och fin.
Spritsa eller klicka ut smeten på en smord plåt. Gräddas i 20 min i mitten av ugnen eller tills de är gyllenbruna och höga. Öppna inte ugnen innan 15 min. har gått.
Låt bakelserna kallna.
- Smält chokladen i mikro på full effekt ca 1,5 minut under omrörning var 30:e sekund. Rör ner grädde, siktat florsocker och sist mjölk.
- Fyll bakelserna med vaniljglass och ringla över chokladsås.
Njut!
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar