Av ljuvligt len deg gör vi generösa petits choux-bakelser. Fyll dem med frisk apelsingrädde och fräscha bär.
Instruktioner
- Koka upp vattnet tillsammans med matfettet. Tillsätt mjölet och rör om med en trägaffel. Koka massan under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten och kanter.
- Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna.
- Tillsätt de två första äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Vispa upp det tredje ägget och rör ner det, lite i taget, tills degen är lagom fast.
- Klicka eller spritsa ut degen på bakplåtspapper till runda eller avlånga bakelser.
- Grädda mitt i 225° varm ugn ca 20 minuter, sänk sedan värmen till 200° och grädda i ytterligare 10 minuter. Observera att ugnsluckan får inte öppnas förrän efter drygt 10 minuter.
- Bakelserna är mycket känsliga för drag.
- Vispa grädden till skum. Rör ner juice och mandelmassa. Skär av ett lock på bakelserna och spritsa eller klicka i grädden. Toppa med frukt eller bär. Lägg på locket.
- Rör samman vaniljkrämen med vispad grädde. Skär av ett lock. Spritsa eller klicka i krämen.
- Smält chokladen i vattenbad och pensla locken. Låt chokladen stelna innan locken läggs på bakelserna.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar