Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petits choux med lingon i kolagrädde

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Goda bakelser att göra i juletider som innehåller Dansukker råsocker flor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och matfettet i en kastrull. Blanda i mjölet och rör tills det släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggen, ett i sänder, och vispa kraftigt, helst med elvisp. Det är viktigt att vispa in mycket luft så att kakorna höjer sig vid gräddningen.
  2. Klicka eller spritsa ut runda toppar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 175-200 g i 25 minuter. OBS! Öppna inte ugnsluckan. Tag ut kakorna och stick ett hål i sidan med en gaffel och sätt in kakorna i ugnen igen i ett par minuter så torkar de även på insidan.
  3. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Blanda i kesella och vaniljsocker. Rör i lingonen.
  4. Klipp upp kakorna i ena sidan och fördela fyllningen i kakorna. Dofta över florsocker vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.