Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petras hjärtetårta med chokladtryffel

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Så fin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: 200 grader. Vispa ägg och socker. Rör ned resterande. Smörj och bröa en hjärtformad form. Grädda i ca 20 minuter.
  2. Vit chokladtryffel: Koka upp grädde, smör, vaniljstång och frön. Låt sjuda cirka 5 minuter. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Rör ner chokladen. Låt stå kallt en stund tills tryffeln stelnat något. Rör ibland.
  3. Hallonkräm: Rör ost, lime och florsocker smidigt. Rör ner nästan all grädde. Spar grädde att täcka tårtan med. Tillsätt hallonen
  4. Bred chokladtryffel över den understa bottnen. Lägg på nästa botten som förses med hallonkräm. Täck med den tredje bottnen och bred grädde över hela kakan. Se till att tårtan är så rak som möjligt. Kavla ut marsipanen till 5 millimeters tjocklek. Innan du börjar kavla, strö en aning vetemjöl på underlaget. Men var försiktig. För mycket mjöl gör att det blir svårt att forma marsipanen. Placera marsipanen över tårtan. Forma kanterna genom att dra i marsipanen. Skär bort det som blir över. Dekorera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kocken2011 28 mars 2010

    Har du gjort den själv? :D

  • Kocken2011 28 mars 2010

    Har du gjort den själv? :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.