Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philadelfiabullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Långpannebullar med en fyllning gjord på Philadelfiaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll smöret i bunken, rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen tills den är elastisk. Det blir en lös bulldeg. Häll degen i en långpanna och för ut den mot kanter och hörn så den täcker plåten. Låt jäsa i ca 30-40 minuter.
  2. Gör under tiden fyllningen. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen till en smet. När degen har jäst klart gör man små gropar i degen och klickar ner fyllningen. Eller så kan man fylla en spritspåse med fyllningen och sedan trycka ned tyllen (spritsmunstycket) i smeten och spritsa fyllningen direkt i smeten.
  3. Grädda sen bullarna i 200-225 grader tills den är färdig (ca 30 minuter).

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • dolores 8 oktober 2008

    Goda och enkla att göra, spec om man bakar på glutenfritt mjöl som oftast är lite knepigare att baka på. Påminner nästan ,om man låtsas lite , om wienerbröd.

  • J0hanniis 30 april 2009

    Man behöver inte trycka små hål i degen för fyllningen. Blir nästan bättre om man inte gör de, supergod kaka!!

  • gr8187 18 februari 2011

    Jättegoda bullar. Men de blir nästan för höga i en vanlig långpanna. Jag brukar dela upp degen i två lånpannor. Man får då göra mer fyllning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.