Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jultårta med lingon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En snövit jultårta som överraskar med rosa lager när du skär i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör ner det i äggsmeten.
  3. Fördela smeten i 3 springformar, ca 15 cm i diameter. Grädda dem mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Känn efter med en provsticka, kakan ska vara torr när den är klar.
  5. Fyllning: Vispa grädden hårt och blanda den med sylten.
  6. Glasyr: Vispa grädden. Rör ihop färskost med florsocker, citronsaft och smör. Rör ner blandningen i grädden.
  7. Bred ut fyllningen på bottnarna och lägg ihop dem till en tårta. Ställ den övertäckt i kylen i minst 1 timme. Bred på glasyren och garnera eventuellt med små pepparkakor.
  8. För att få en högre tårta går det utmärkt att dela på bottnarna, fyllningen räcker till det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.