Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med chokladkross och philiadelphiaost

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Kan rekommendera att låta kakan stå i kylskåpet över natten. Kakan kallas även som "Chocolate chip cookie dough"

Ingredienser

Instruktioner

Botten: Krossa digestivekexen fint Smält smöret och blanda ner det i kexsmulorna Hacka chokladen och blande ner det i kexblandningen Använd en form 20x20 och lägg ner ett bakplåtspapper och smöra den med smält smör Lägg kexblandningen i formen och platta ut den och en bit upp på kanterna Grädda den i ugnen på 175 grader i ca 5 minuter Deg: Vispa rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt vetemjöl och vispa bara tills mjölet har blandat sig i smörsmeten. Hacka chokladen i tärningar eller använd chokladpluppar och blanda ner det i degen. Fyllning: Vispa philiadelphiaost och socker Tillsätt ägg och vaniljsockret och vispa en kort stund Häll ostsmeten över kexbotten Klicka degen över ostfyllningen Grädda i ugn i 175 grader i ca 35 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna. Gärna till dagen efter. Dekorera gärna med smält choklad. Skär i ca 25 bitar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.