Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad kyckling med soltorkade tomater och philadephiaost

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Baconet gör kycklingen riktigt saftig och ger den en god smak. Inuti döljer sig en len kräm av philadelphiaost och soltorkade tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en fåra i mitten av kycklingfilén. Gör den så djup det går utan att kniven går rakt igenom kycklingen.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med philadelphiaosten. Önskas en mildare smak tages mer ost, föredrar du mycket smak tar du mindre. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem.
  3. Lägg kycklingen i ugnsfastform och grädda, 175grader i 20-25 minuter. Kontrollera kyckligen så att den är klar. Ibland behövs det mer eller mindre tid.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Frida_a 19 april 2009

    Om man vill ha en ännu godare fyllning till kycklingen så kan man skiva och steka färska champinjoner och blanda med osten och de soltorkade tomaterna. Det blir jättegott!

  • lindakh 23 oktober 2009

    Mmmmm. Super duper godt! Jeg brukte ost med vitlök og örtor. En klar femmer.

  • LittleMissTessie 12 september 2011

    Fantastiskt gott och möjligt att variera i oändlighet :) Tack för ett riktigt bra recept som är enkelt och lättlagat, men delikat.

  • pmfrocker 26 december 2011

    Tack ! Denna ska vi pröva nu ikväll! Låter jättegott =)

  • Tequilasun85 30 mars 2012

    Var mycket gott. sambon skeptisk i början till dom soltorkade tomaterna men när allt var klart så vart det godkänt från hans Sida å :)

  • Elizzle 28 april 2012

    Hur gott som helst!

  • Myzan90 22 januari 2013

    Jag använde philadelphiaost - vitlök & örter! Det blev super gott :)

  • Cassiopeya 1 november 2013

    Utgick från ditt recept men skippade philadelphiaosten. Mixade soltorkade tomater i olja med lite av oljan samt peppar till en röra och fyllde filéen med. Lindade bacon runt. Tog en del av tomatröran och gjorde sås på tillsammans med vatten sojagrädde, grönsaksbuljong samt peppar. Jättegott! Serverade bakad potatis till och grönsaker. Nästa gång ska jag se till att baconet blir lite mer "stekt". Kanske höjer temp. i slutet så det blir lite mer "knaperstekt". Tack för ett bra och enkelt recept =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.