Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myrstacksost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En rolig och annorlunda färskost som slår alla med häpnad. När gästerna vågar prova är det en given succè varje gång. Grundreceptet hittade jag på nätet för många år sedan men är lite omgjort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll crème fraichen i ett kaffefilter och ställ in i kylskåpet, minst över natten. Den blir bara krämigare ju längre den får rinna av.
  2. Blanda samman Philadelphiaost med finhackad rödlök i en skål och krydda med lite salt och citronpeppar (efter smak). Låt stå och dra i kylskåpet samtidigt som crème fraichen rinner av.
  3. Dagen efter vid servering: Blanda samman crème fraichen och lökröran, smaka ev av med mer salt och citronpeppar. Forma osten till en kulle på ett fat och bred svart rom över.
  4. Servera med lite goda kex.

Kommentarer (1)

  • lovechili 1 januari 2011

    Provade d här igår till nyårsafton då det kom på min lott att fixa ost & kex, tänkte prova nåt annorlunda & har alltid velat prova & göra egen ost! Den blev en klar succe' efter tolvslaget! Fast alla hade ätit en massa innan (- 3 rätters) åt vi nästan upp hela osten på 6 vuxna personer! En klar favorit som ja absolut kommer göra igen! Tack så mkt för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.