Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins med philadelphiaost

(1 kommentar)  
Skriv ut

En trevlig trend som håller i sig är stora muffins med olika smak. Naturligtvis kan du göra dem i mindre muffinsformar också och istället få flera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º
  2. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål eller plastpåse.
  3. Vispa smör och socker fluffigt i en skål med elvisparna. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner crème fraiche och citronskal och -saft.
  4. Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen blandad med blåbären med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga.
  5. Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
  6. Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna.
  7. Dekorera med skivor av kiwi.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 2pocahontas 22 september 2011

    Hade svårt att få muffinsen att inte rinna ut med detta recept, även om smeten var väldigt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.