Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med örtkrydda och baconost

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Blev en gudomligt god kombo, en krämig och smakrik pastarätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan, sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan. Låt allt puttra samman på svag värme i ca 15 min.
  2. Värm matlagningsgrädde och crème fraiche i en kastrull på svag värme, skeda i baconosten och Phiadelphiaosten och rör om tills osten smält, det får INTE koka.
  3. Lägg pastan i en smord form, fördela köttfärsröran över och häll till sist över ostsåsen.
  4. Grädda i 18-20 minuter. Njut med en god sallad!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • solvik207 25 mars 2012

    Kommer att lagas flera gånger

  • netaave 30 mars 2012

    Kan säkert göras utan fraichen också

  • Roskerstin 30 mars 2012

    Jaa netaave, det är ju bara att prova......!!!

  • Roskerstin 30 mars 2012

    Jaa netaave, det är ju bara att prova....!

  • anluk 17 maj 2012

    Jättegott och smidigt att göra! Tog Dolmio tomatsås istället för passerade tomater. Klart toppbetyg

  • Hanah 12 juni 2012

    Helt ok. Det lät mycket godare än vad det var. Ger en 3:a i betyg.

  • Ekorrungen 14 november 2014

    Vilken jättego rätt! Lite mer matig än vanlig gratäng med båda ostarna. Jag tog bacon- o pepparost istället o uteslöt de franska kryddorna, blev bra, jättegott, tack❤️👍👍👍

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.