- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Piadina romagnola är ett italienskt crêpesliknande bröd, en specialitet från norra Italien, mer exakt från regionen Emilia-Romagna. Det urspungliga och traditionella receptet säger att man borde använda mjöl, ister, salt och vatten. Jag har istället hittat på en egen liten version av piadinan för att göra den lite lättare.
Instruktioner
- Häll mjölet i en skål och tillsätt vatten, mjölk och salt , rör om ordentligt. Arbeta ihop till en smidigt deg och häll sedan i olivoljan, fortsätt att knåda i circa 10 minuter.
- Om ni har en bakmaskin så låt den göra det hårda jobbet.
- Ta ut degen på ett mjölat bord och dela upp i fyra bitar, kavla ut varje bit till en tunn, rund platta, ca 20 cm i diameter.
- Förbered fyllningen:
Skölj salladsbladen och tomaten ordentligt. Skiva tomaten och hyvla några ostskivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med skinkan.
- Grädda brödet i en medelvarm stekpanna på båda sidorna och gör små hål med gafflen så fort det kommer luftbubblor.
- Medans ni väntar på att bröden blir färdiga lägg i fyllningen och häll i en droppe olivolja, vik dem på mitten. De ska serveras varma.
Hoppas ni gillar det!
- Titta gärna in på min Matblogg för fler recept: http://nenazrecipe.altervista.org
Publicerat den
21 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar