Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

God "bjudrätt" som till viss del kan förberedas dagen före

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingen, salta och peppra. Stek i ugnen i 15 min eller tills kycklingen är genomstekt. Stick i den med en provsticka (kycklingsaften ska vara helt klar utan rosa inslag), eller skär ett snitt med in kniv. Låt svalna och ställ kallt. Detta kan göras dagen före.
  2. 3 timmar innan rätten ska serveras skivar du kycklingen, strimlar tomater och kryddor och hackar/skivar oliver. Skaka/vispa ihop dressingen. Lägg upp kyckling, tomater, oliver och grönt på ett serveringsfat och häll dressingen över. Ställ in i kylen igen.
  3. Ta fram fatet strax innan maten ska serveras. Servera med ugnsrostade rotsaker, klyftpotatis eller stekt potatis och bearnaisesås. Det går bra med kall färdigköpt sås, t ex Lohmanders, varm hemmagjord sås eller på gjord på pulver.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingospice 11 april 2012

    fläskfile el kyckling?

  • hondjavulen 12 april 2012

    Det fungerar med fläskfilé också men ursprungsreceptet som jag har fått är med kyckling

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.