- Serverar: 40 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God kladdkaka som bakas i långpanna och räcker till många
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser, utom äggvitor, 2 dl strösocker och dubbeldajm, till en smet. Häll ut den i ugnens långpanna (30x40 cm), som du först smörjer och mjölar. Vispa äggvitor och 2 dl strösocker hårt. Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att något rinner ut. Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan. Strö på dubbeldajmen.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska vara lite kladdig närmast marängen när man tar ut den. Det gör att marängen fäster bättre när kakan kallnar.
- Skär kakan i rutor när den svalnat.
Publicerat den
3 maj 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det verkligen vara 3 dl vatten?!!!. Är det inte mer lagom med 3 msk?!
Ja det ska vara 3 dl vatten. Jag har bakat kakan många gånger och den blir alltid lika god