Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pias kladdkaka i långpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God kladdkaka som bakas i långpanna och räcker till många

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser, utom äggvitor, 2 dl strösocker och dubbeldajm, till en smet. Häll ut den i ugnens långpanna (30x40 cm), som du först smörjer och mjölar. Vispa äggvitor och 2 dl strösocker hårt. Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att något rinner ut. Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan. Strö på dubbeldajmen.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska vara lite kladdig närmast marängen när man tar ut den. Det gör att marängen fäster bättre när kakan kallnar.
  4. Skär kakan i rutor när den svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Helax67 13 maj 2012

    Ska det verkligen vara 3 dl vatten?!!!. Är det inte mer lagom med 3 msk?!

  • hondjavulen 13 maj 2012

    Ja det ska vara 3 dl vatten. Jag har bakat kakan många gånger och den blir alltid lika god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.