Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picknickbröd med ost och skinka

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Hemgjorda bake off- bröd som fryses in ogräddade. Eftersom bröden fylls med såväl ost som skinka behövs inget extra pålägg. Bröden passar utmärkt att ta med i picknickkorgen, men är också lyxiga att bjuda på till en soppa eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  2. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter ca 30x40 cm. Blanda kesella, senap, hackad lök, riven ost och hackad persilja till fyllningen. Bred ostkrämen över degplattorna och lägg på skinkskivorna.
  3. Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i 8-9 bitar och lägg dem i mjölade bullformar. Ställ bullarna på små skärbrädor. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Frys in bullarna.
  4. Gräddning av bullarna: Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Låt bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Ställ formarna på en plåt och pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.