Laxpasta med citronsås som du lagar snabbt på fryst lax i portionsbitar.
Instruktioner
- Koka pastan i välsaltat vatten.
- Hacka båda lökarna fint, skär laxen i ca 2 cm stora kuber samt hacka kaprisen grovt.
- Stek löken i en het panna med smör eller olivolja.Tillsätt kaprisen när löken mjuknat.
- Vänd ner crème fraiche i pannan och blanda runt, sänk värmen så det inte bränns.
- Riv ner citronskalet, bara det gula inte det vita, samt pressa saften ur halva citronen.
- Salta och peppra laxbitarna och låt dem sedan koka med i såsen.
- När laxen fått fin färg börjar den bli klar, tillsätt ärtor och hackad dill. Om du tycker att såsen är för tjock, ta lite av det kokande pasta vattnet för att späda ut såsen.
- När pastan kokat klart, låt den rinna av och slå den över lax och såsen i panna och vänd runt försiktigt.
- Avsluta med nymalen
svartpeppar på toppen!
Publicerat den
9 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar