Det här är en frisk sommartårta med frasig maräng, saftig tårtbottnen och en sötsyrlig fyllning som toppas med färgglada gubbar!
Instruktioner
- Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp bottnen och låt svalna.
- Marängbotten:
Vispa äggvitor, vinäger och hälften av sockret till ett vitt fast skum i en torr bunke. Vispa ytterligare en stund och tillsätt resten av sockret, lite i taget. Vispa tills du kan vända bunken upp och ner.
- Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. Fördela marängen efter mallen och grädda i 100 grader i ca 1½ timme. Låt kallna.
- Fyllning:
Vispa grädden. Blanda ner finrivet limeskal, hackad basilika och hackade jordgubbar.
- Lägg marängbotten på ett fat och täck med jordgubbsgrädden. Lägg på tårtbottnen och toppa med vispad grädde, skivade jordgubbar och basilikablad.
Publicerat den
25 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar