Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pigg sommartårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en frisk sommartårta med frasig maräng, saftig tårtbottnen och en sötsyrlig fyllning som toppas med färgglada gubbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp bottnen och låt svalna.
  4. Marängbotten: Vispa äggvitor, vinäger och hälften av sockret till ett vitt fast skum i en torr bunke. Vispa ytterligare en stund och tillsätt resten av sockret, lite i taget. Vispa tills du kan vända bunken upp och ner.
  5. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. Fördela marängen efter mallen och grädda i 100 grader i ca 1½ timme. Låt kallna.
  6. Fyllning: Vispa grädden. Blanda ner finrivet limeskal, hackad basilika och hackade jordgubbar.
  7. Lägg marängbotten på ett fat och täck med jordgubbsgrädden. Lägg på tårtbottnen och toppa med vispad grädde, skivade jordgubbar och basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.