Grillade sötaktiga och matiga pilgrimsmusslor på en fin salladsbädd och till det en spännande majonnässås med japansk inspiration.
Instruktioner
- Gör först aiolin. Blanda salt och äggula i en skål. Droppa i lite olja i taget under kraftig omrörning, droppvis i början, sedan med en tunn stråle under kraftig vispning för hand tills aiolin är tjock och glänsande. Blanda ner wasabi efter smak.
- Sätt ugnen på grillvärme. Förbered därefter musslorna. Rör ihop olja, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål. Vänd ner musslorna så att de täcks av marinaden och låt dem dra tio minuter.
- Ta upp musslorna ur marinaden och låt dem rinna av. Grilla på galler i ugnen cirka 1½ minut på varje sida. De är färdiga om de ger efter lite när du trycker på dem.
- Arrangera sallad, rödlök, tomater och limeklyftor på fyra tallrikar.Lägg på musslorna och ringla över wasabiaiolin. Förvara överbliven aioli i kylen.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar