Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor med kreolskt ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här mustiga och smakrika riset med tomat, bacon och paprika är perfekt att servera med pilgrimsmusslor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlöken. Finstrimla baconet. Skär paprikan i bitar. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Stek lök, vitlök och bacon ca 5 minuter tills löken börjar bli gyllene. Tillsätt paprika och kajennpeppar och fräs 2 minuter under omrörning. Tillsätt buljong, tomater och ris och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda 30 minuter. Rör om då och då.
  2. Vänd pilgrimsmusslorna i 1 tsk olja i en skål. Hetta upp en teflongrillpanna på hög värme.
  3. Stek musslorna 5 minuter innan risets tillagningstid är slut. Lägg dem på grillpannan och stek 2 minuter på varje sida tills de är lätt gyllene och inte längre genomskinliga i köttet.
  4. Lägg upp riset i djupa skålar och lägg pilgrimsmusslorna ovanpå. Servera rätten med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.