Det här mustiga och smakrika riset med tomat, bacon och paprika är perfekt att servera med pilgrimsmusslor.
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken. Finstrimla baconet. Skär paprikan i bitar. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Stek lök, vitlök och bacon ca 5 minuter tills löken börjar bli gyllene. Tillsätt paprika och kajennpeppar och fräs 2 minuter under omrörning. Tillsätt buljong, tomater och ris och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda 30 minuter. Rör om då och då.
- Vänd pilgrimsmusslorna i 1 tsk olja i en skål. Hetta upp en teflongrillpanna på hög värme.
- Stek musslorna 5 minuter innan risets tillagningstid är slut. Lägg dem på grillpannan och stek 2 minuter på varje sida tills de är lätt gyllene och inte längre genomskinliga i köttet.
- Lägg upp riset i djupa skålar och lägg pilgrimsmusslorna ovanpå. Servera rätten med citronklyftor.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar