Om man gillar musslor är nog detta gott. Men jag gillade inte smaken för jag äter inte musslor alls, men man ska alltid testa. älskar och testa nytt.
Instruktioner
- Saffranssåsen: Sjud vin, grädde och fiskfond i en kastrull under några minuter. Tillsätt muskotnöt och en nypa saffran. Sjud ytterligare några minuter. Såsen ska ha en gräddig konsistens. Smaka av.
- Spenaten: Skölj och krama ur spenaten ordentligt och fräs den i en panna med lite olivolja. Lägg ned finhackad röd chili, vitlök och citron. Fräs några minuter till.
- Pilgrimsmusslorna: Torka musslorna torra och grilla dem hastigt i en grillpanna med ränder. Grilla på hög temperatur. Lite större musslor tar ungefär 2-3 minuter att grilla. Musslorna blir bäst om de får fin stekyta samtidigt som de är något ofärdiga i mitten.
- Anrätta: Klicka tre spenathögar på varje tallrik och häll lite sås över varje hög. Lägg på nygrillade musslorna. Servera omedelbart!
Publicerat den
9 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar