- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Elegant och smakfullt på bara 35 minuter
Instruktioner
- Lägg musslorna på hushållspapper så de blir torra.
Skär ner blomkålen i små buketter och koka det mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mixa med en stavmixer till puré. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar medans du mixar. Ställ åt sidan och håll varmt.
- Finhacka löken och koka på hög värme med vin och vinäger tills hälften av vätskan kokat bort. Häll i grädden och låt koka upp. Tillsätt smöret i klickar under vispning och låt såsen koka hela tiden. Smaka av med salt och peppar och håll såsen varm.
- Råstek sparrisen i olivolja 6-7 minuter. Vänd den då och då. Krydda med salt och peppar.
- Hetta upp en klick smör i stekpannan och lägg i musslorna när smöret skiftar mot brunt och stek dem ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra.
- Servera med purén, sparrisen, såsen och sallad.
Receptet är tänkt som förrätt men på fotot hade jag det som varmrätt så därför är det 6 musslor på det
Publicerat den
19 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar