Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor och blomkålspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Elegant och smakfullt på bara 35 minuter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg musslorna på hushållspapper så de blir torra. Skär ner blomkålen i små buketter och koka det mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mixa med en stavmixer till puré. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar medans du mixar. Ställ åt sidan och håll varmt.
  2. Finhacka löken och koka på hög värme med vin och vinäger tills hälften av vätskan kokat bort. Häll i grädden och låt koka upp. Tillsätt smöret i klickar under vispning och låt såsen koka hela tiden. Smaka av med salt och peppar och håll såsen varm.
  3. Råstek sparrisen i olivolja 6-7 minuter. Vänd den då och då. Krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp en klick smör i stekpannan och lägg i musslorna när smöret skiftar mot brunt och stek dem ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra.
  5. Servera med purén, sparrisen, såsen och sallad. Receptet är tänkt som förrätt men på fotot hade jag det som varmrätt så därför är det 6 musslor på det

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.