Har du inte provat dessa delikatesser är det dags!
Instruktioner
- Hyvla sparrisen i tunna strimlor med en osthyvel.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och värm sparrisen i oljan utan att den tar färg. Salta och peppra.
- Gör såsen: Skala och finhacka löken och lägg den i en kastrull. Häll på vinet och vinägern och låt koka sakta tills endast några matskedar vätska återstår.
- Öka värmen på plattan något. Klicka i smöret under ständig vispning. Ta såsen från värmen när den är krämig. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
- Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar på båda sidorna. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i musslorna när smöret börjar bli brunt och stek varje sida i ca 1 minut.
- Servera musslorna ovanpå sparrisen och ringla såsen runtom.
Garnera med en dillkvist.
Publicerat den
12 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vi fick den här rätten som förrätt hos våra vänner, det var det godaste förrätten som jag ätit!
Vad säger man? en förrätt med smaker som gifter sig på ett sätt så att smaklökarna är i himmelen.TACK