Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor, purjolök och broccoli med strössel av hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här har vi en riktigt festlig och flott sallad! Musslans underbara, naturliga sötma blir ännu högre när ytan karamelliseras på grillen. Sältan i prästosten ger balans och nötigheten i hasselnötterna förstärks av de rostade och poppade senapskornen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strössel: Rosta hasselnötterna på en plåt i 180 graders ugnsvärme i ca 10 minuter eller tills de får lite färg. Krossa dem lätt. Salta.
  2. Smula prästosten. Rosta senapsfröna i en torr stekpanna tills de får färg och börjar "poppa", för att få fram nötigheten.
  3. Grillad purjolök: Skär av det yttersta gröna på purjolöken. Grilla sedan purjolöken runtom över medelvarm glöd och under lock i ca 20 minuter, tills den är helt svart. Låt den svalna. Dra av det brända lagret men spara gärna lite aska att garnera med. Skär purjolöken i bitar och krydda med salt och citronsaft.
  4. Grillad broccoli: Dela broccolin på längden. Skala och riv vitlöken fint och blanda den med oljan. Grilla broccolihalvorna över medelvarm glöd och under lock i ca 10 minuter. Skär broccolin i bitar och vänd den i vitlöksolja och salt.
  5. Grillade pilgrimsmusslor: Pensla pilgrimsmusslorna med olja och grilla dem över kraftig glöd i ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt.
  6. Servering: Lägg upp pilgrimsmusslor, broccoli och purjolök på en tallrik. Strö över hasselnötter, smulad prästost och senapsfrön. Garnera gärna med lite aska från purjolöken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.