Läcker gräddtårta med smak av kokos och rom och med fyllning av ananas. Lägg gärna i fyllningen dagen innan, så blir tårtan extra saftig.
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, kokosflingor, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ned juice och yoghurt i smeten och vänd sedan ned mjölblandningen.
- Häll smeten i en smord och bröad rund form, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna.
- Blanda krossad ananas och maizena i en kastrull och värm tills det tjocknar. Smaka av med rom.
- Dela kakan i två bottnar och lägg ananasen som fyllning mellan dem. Låt kakan kallna. Vispa grädden tjock, bred den över kakan och garnera med ananasbitar. Servera tårtan.
- Om du vill kan du byta ut grädden mot en glasyr av florsocker och ananasjuice.
Publicerat den
19 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar