- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Enkelt och gott! Äts som tapas med lite sallad och en bit bröd till.
Instruktioner
- Lägg några grillpinnar på ett fat med olja på, för att dom inte ska splittra sig när man trär på köttet.
- Marinad: finhacka lök, vitlök och paprika.
Blanda allt i en skål tillsammans med oljan, kryddorna och sockret. Mixa ihop allt en med en stavmixer.
- Skär kycklingfilén i smala längder och trä den på grillspetten. Lägg spetten i en form och häll över marinaden låt stå och dra i kylskåp minst 2-3 timmar (eller över natten).
- Allra godast är att grilla dem men det går även bra att steka dem. Grillas/steks i ca 10 minuter tills dom har fått fin färg och är genomstekta.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den godaste marinaden till kyckling vi någonsin ätit. Toppen gott kommer helt klart göra detta igen. Hade dock i lite mindre socker än vad det står i receptet. Istället för chilipulver hade jag i 2 tsk red curry pasta. Helt klart värt en 5:a.
Fantastiskt goda grillspett. En 5:a +.
Helt i min smak. 5:a i betyg
Riktigt gott! Kommer att vara en favvo i fortsättningen:)