Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinjeäppelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En jättegod och lättlagad äppelkaka som du bara rör ihop. Den ska vara lagom krämig i mitten och får därför inte gräddas för länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en form, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i formen.
  3. Kärna ur och klyfta äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i smeten. Grovriv mandelmassan. Strö över mandelmassa och pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera eventuellt med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.