Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinje- och kräftbakad fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pinjekärnor och kräftor förgyller den här festliga fiskrätten tillsammans med en krämig, spetsad sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnssäkert fat.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i pinjekärnor och låt dem fräsa 1–2 min. Ta från värmen.
  4. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan man förbereda.
  5. Sätt ugnen på 175°.
  6. Fördela kräftröran över fisken. Stek i mitten av ugnen 15–20 min.
  7. Värm crème fraiche och smaksätt med konjak.
  8. Servera fisken med såsen, smörfräst bladspenat, citronklyftor och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.