Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinjenötstoppar med citron och choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Genom att pinjenötterna rostas får de en fantastisk smak som passar perfekt till dessa underbara maränger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Låt svalna och hacka dem mycket fint. Ställ åt sidan.
  3. Visp äggvitor och socker kraftigt med elvisp ca 10 minuter i en rostfri skål över vattenbad. Blanda ner de finhackade pinjenötterna, citronskal och citronjuice.
  4. Klicka ut smeten med hjälp av 2 matskedar på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, låt kakorna svalna.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakornas botten i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper eller galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.